Reactie plaatsen

 1. Pingback: solars.biz

 2. Zondag 18-9-2016 is Lammert bij ons op stal geweest in Dordrect voor een clinic longeren.
  Ik/we hebben echt genoten van deze leerzame en leuke dag.
  Ik ben aan de slag gegaan met wat ik deze dag heb geleerd van Lammert, dit pakt goed uit. Het ziet er makkelijk uit zoals Lammert het laat zien maar als je zelf gaat longeren dan merk je toch dat je je eigen ding gewend ben, maar al doende leert men.

  Groetjes Desire Mastenbroek

 3. 9 September op horse event een Clinic gehad van Lammert ” loswerken aan de dubbele longe”. Mijn merrie pakte het super goed op! Ook heb ik hier zelf ook erg veel van geleerd en pas dit nu thuis ook 2 a 3 x in de week toe op alle paarden op stal. Ook merken we hier in onze dagelijkse trainingen onder het zadel ook veel verschil dus zou dit zeker iedereen aanraden! Voor onze springpaarden zeker geslaagd! Lammert heel erg bedankt voor deze leerzame en leuke clinic! Natuurlijk Jet en jullie team ook heel erg bedankt!

 4. Hallo Lammert,jeetje wat heeft die ene zitles mij een andere ruiter gemaakt zeg!!! Het valt iedereen op en kan veel fijner m’n proeven doorkomen.krijg 8ten op houding en zit.echt top gereden afgelopen weekend.thanx!!!

 5. Ecotraining.

  Al een lange tijd was ik bezig met een manier te vinden om mezelf te verbeteren om mentaal vlak. Toen ben ik via een wedstrijd in contact gekomen met een Eco-coach. Door middel van een meeloop les heb ik kennis gemaakt met Eco-training, dit sprak mij meteen erg aan.

  In de eerste training wist onze Eco-coach Ferry direct de goede snaar bij mij te raken waar ik al jaren tegen aanloop in mijn sport en leven. Dit werd serieus opgepakt en ben ik in gesprek gegaan met Eco-coach Berber. In dit gesprek kwam mijn grootste uitdaging goed ter sprake. Vroeger dacht ik dat een fout rampzalig was en het bevestigde voor mijn gevoel elke keer weer dat ik niets kon. Door samen na te denken over wat er rampzalig aan is en wat het betekend als je alles goed doet werd ik op een andere manier aan het denken gezet. Als je alles in één keer kan heb je niets meer te trainen en dus heb je niets meer te doen. Nu kijk ik heel anders tegen een fout aan als ik die maak. Een fout is niet rampzalig of slecht maar juist een punt waar je extra op kan trainen en waar je dus ook op kan verbeteren.

  Door na elke training of wedstrijd op te schrijven wat er goed is gegaan ben ik mij gaan focussen op wat er al wel goed gaat, en waar ik dus elke training opnieuw in ben verbeterd. Door dit keer op keer te doen ben ik met een veel positievere houding gaan trainen en dus ook sneller vooruit gegaan.

  Deze verandering heeft niet alleen een duidelijke verbetering in mijn training en wedstrijdresultaten gebracht maar ook in mijn dagelijks leven. Door veel minder in rampsenario’s te denken voel ik me 5 kilo lichter in me hoofd. Ook mensen in mijn omgeving merken dat ik vrolijker en minder onzeker ben. Eco-training is niet alleen leuke gymoefeningen doen (waar het op het eerste gezicht wel op lijkt) maar een manier om te genieten van het leven.
  Maxim Peters

 6. Beste Lammert,

  Langs deze weg willen Rinda en ikzelf jou nog is bedanken voor de interessante workshops bij Emiel Voest.

  Bedankt en tot een volgende keer.

  Met oprechte en hartelijke groeten,
  Ray & Rinda

 7. Beste Lammert,

  Ik wilde je nog even bedanken voor je longeerles in de manege van Emmeloord in september. (voor het goede doel: paardrijden gehandicapten Noord)
  Voordat ik les van jou had gehad, liep ik thuis altijd onrustig in grote stappen achter mijn paard aan te rennen,15 draaien in de longeerlijn, een te korte zweep, met het zweet op de rug, luide opdrachten te geven.
  Hoe anders is dat nu: ik sta stil op 1 plek, houd verbinding, geef een kleine hulp(want hij reageert enorm goed) en ik heb er reuze veel schik van!

  Ik moet nu gewoon om mezelf lachen als ik bedenk hoe ik eerst bezig was!
  (Ik had eigenlijk een vóór en na filmpje moeten maken!)

  Mijn dank is enorm groot (en die van mijn Haflinger ook, denk ik….)
  Er valt vast nog meer te verbeteren (ik ben nog bezig in je boek en CD), maar dit neemt niemand mij meer af!

  Met vr gr Jellien

Geef een reactie